Recepty online

Bravčové karé s brusnicami

Posted on the June 15th, 2010 under Bravčové mäso by lu

Postup

Mäso potrieme olejom, osolíme a posypeme rascou, trocha podlejeme vodou a dáme piecť. Spočiatku podlievame len vlastnou šťavou, keď sa mäso zapečie, zalejeme ho vývarom. Počas pečenia mäso obrátime, aby sa rovnomerne prepieklo a občas ho polievame šťavou. Pečieme približne jeden a pol hodiny. Asi 10 minút pred dopečením potrieme povrch mäsa brusnicovým kompótom. Hotové mäso s pikantnou brusnicovou kôrkou nakrájame na tenké plátky, šťavu môžeme ešte zjemniť lyžicou masla. Jednotlivé porcie polejeme šťavou a ozdobíme vetvičkami zelených byliniek a kolieskom citróna. Podávame s uvarenými alebo opečenými zemiakmi alebo so zemiakovými knedľami.

Suroviny

  • 1 kg bravčového karé
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • drvená rasca
  • 4dcl vývaru
  • 1 lyžica masla
  • brusnicový kompót
  • čerstvé bylinky
  • citrón

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>