Recepty online

Borčš

Posted on the apríl 4th, 2010 under Polievky,Bravčové mäso,Hovädzie mäso by lu

Postup

Mäso a zeleninu pokrájame na hrubšie rezance. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme. Posekanú cibuľu speníme na masti a dáme do polievky i s rajčiakovými pretlakom. Smotanu rozmiešame s múkou, prilejeme, posolíme a povaríme. Nakoniec podľa chuti okyslíme, okoreníme a vložíme osobitne uvarenú, očistenú a ozdobným nožom pokrájanú cviklu.
Suroviny
  • 200 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, príp. polovicu jedného a polovicu druhého
  • 60 g mrkvy
  • 20 g zeleru
  • 60 g hlávkovej kapusty
  • 20 g petržlenu
  • 40 g cvikly
  • 40 g masti
  • 20 g cibule
  • 20 g rajčiakového pretlaku
  • 2 dl kyslej smotany
  • 20 g hladkej múky
  • 1 bobkový list
  • čierne korenie
  • soľ
  • ocot
  • voda

Podeľte sa s vašimi skúsenosťami




XHTML::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>